دقیقترین تست کرونا PCR است-راهبرد معاصر
ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

دقیقترین تست کرونا PCR است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت تست PCR برای تشخیص ابتلای افراد به کرونا، حساسیت تست‌های اینترنتی و خانگی را غیرقابل قبول دانست.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 19
کد خبر: ۶۳۶۱۳

به گزارش راهبرد معاصر دکتر شبنم تهرانی متخصص بیماری های عفونی،  مهمترین اقدام در تشخیص کرونا را بررسی علائم بالینی بیمار، با شرح حال و معاینه فیزیکی دانست و گفت: درخصوص تست های تشخیصی آزمایشگاهی دقیق ترین تست، PCR است که در مواقع لازم انجام می شود. تست های تنفسی و انواع روش هایی که در فضای مجازی دیده می شود، هیچ کدام حساسیت لازم را برای تشخیص یا رد بیماری را ندارند.

وی ادامه داد: تست های سرولوژی که تیتر آنتی بادی ضد بیماری کووید-۱۹ را اندازه گیری می کند، در تشخیص اولیه بیماری هیچ جایگاهی ندارند. همچنین آنتی بادی زمانی تولید می شود که از شروع بیماری باید چند روز گذشته باشد، بنابراین به هیچ عنوان برای تشخیص اولیه، تست های سرولوژی و تست های تنفسی در سایت های مختلف توصیه نمی شود.

وی با اشاره به اینکه هر فرد باید خود را به عنوان ناقل در نظر بگیرد، گفت: نکته مهم این که تست PCR منفی، مبتلا و ناقل بودن فرد را رد نمی کند، بنابراین اگر کسی علامتی ندارد و برای غربالگری اقدام به انجام تست کند، به هیچ عنوان ارزش نداشته و در این شرایط توصیه نمی شود.

تهرانی در خصوص افرادی که با فرد مبتلای علامت دار یا تست مثبت برخورد داشته اند، تصریح کرد: این فرد اصلا لازم نیست بلافاصله تست دهند، فقط باید به عنوان یک فرد مشکوک در نظر گرفته شوند و با اطرافیان فاصله اجتماعی را رعایت کنند و ماسک داشته باشند تا اگر ناقل هستند، بیماری را به دیگران منتقل نکنند، از طرفی تست PCR روز چهارم یا پنجم ظهور علائم در افراد، حساسیت قابل قبولی دارد.

وی ادامه داد: بنابراین اینکه روز اول ارتباط، فردی تست دهد، منفی باشد، خیالش راحت شود و نکات بهداشتی را رعایت نکند به هیچ عنوان قابل قبول نیست. این افراد باید خود را به عنوان فرد مشکوک در نظر بگیرند.

وی تصریح کرد: این افراد اگر بخواهند تست دهند باید حداقل ۵ تا ۷ روز از زمان ارتباط گذشته باشد، البته همچنان می گوییم تست دادن ضرورتی ندارد، مگر در مواردی که فرد بیماری زمینه ای دارد و افرادی که در گروه های پرخطر هستند که در این صورت نیز طبق نظر پزشک داده خواهد شد.

 

خانواده ها، میزبان کرونای موج سوم

عضو هیات علمی دانشگاه تعداد مراجعه کنندگان به مراکز بهداشت و درمانی را نسبت به قبل چندین برابر خواند و گفت: در شرایط کنونی تعداد مراجعین، بیماران سرپایی و افرادی که نیاز به بستری در بخش های عادی و مراقبت ویژه دارند، نسبت به موج قبلی افزایش یافته است و این مشکل در تمام بیمارستان ها دیده می شود.

وی ادامه داد: اگر این وضعیت مستمر باشد و مردم همچنان به پروتکل های بهداشتی رعایت نکنند، بیماستان ها توان پذیرش نخواهند داشت.

تهرانی اظهار کرد: اخیرا ابتلای خانوادگی در افراد بسیار دیده می شود، به این معنی که ابتدا یکی از اعضای خانواده به ویروس کووید-۱۹ آلوده شده و به علت رعایت نکردن اصول بهداشتی و قرنطینه خانگی، سایر اعضا نیز به این بیماری مبتلا شده و با حال عمومی بد به بیمارستان مراجعه کرده اند که در اکثر مواقع نیاز به بستری پیدا می کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه بر لزوم رعایت اصول قرنطینه خانگی در صورت ابتلا و رعایت پروتکل های بهداشتی در منزل، تاکید کرد و افزود: اگر فردی از اعضای خانواده به کرونا مبتلا شده و نیاز به بستری ندارد، مهم ترین نکته این است که شرایط قرنطینه خانگی را رعایت کند.

متخصص بیماری های عفونی عنوان کرد: اتاقی که فرد بیمار در آن قرنطینه می شود باید پنجره به بیرون برای تهویه مناسب هوا داشته باشد و در آن بسته باشد. فرد بیمار در صورت نیاز برای خروج از اتاق باید حتما ماسک داشته باشد و تا حد امکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کند.

 

تغییرات علائم کرونا در روزهای اخیر

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه علائم ابتلا به کرونا تغییر چندانی نکرده است، اما بیشتر بیماران با علائم تنفسی به بیمارستان مراجعه می کنند، گفت: روزهای اخیر بیشتر افرادی که در چند روز ابتدای بیماری تب، سردرد و بدن درد داشته و پس از مدتی دچار علائم تنفسی مثل سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه در هنگام فعالیت و حین صحبت کردن شده اند، مراجعه می کنند.

وی تعداد بیماران بدحال نسبت به قبل را بسیار بیشتر اعلام کرد و گفت: افرادی که به بیماری های خاص مبتلا هستند یا افرادی که سن بالای ۶۰ سال دارند، جزو گروه های پرخطر محسوب می شوند و ممکن است در صورت ابتلا، به فرم شدید تر بیماری دچار شوند.

وی در پایان عنوان کرد: تک علامت غیراختصاصی مثل گلودرد، آبریزش بینی یا عطسه، کووید-۱۹ در نظر گرفته نمی شود به خصوص اگر روز اول بروز علامت باشد، چراکه معمولا ۴۸ ساعت فرصت لازم است تا ببینیم به این علائم غیر اختصاصی علائم اختصاصی اضافه می شود یا خیر. بنابراین به افراد توصیه می شود در صورت بروز تک علامت، تا ۴۸ ساعت بعد صبر کنند و سپس در صورت ظهور علائمی همچون تنگی نفس، سرفه و تب به مراکز مراجعه کنند.

 

داروهای ضدالتهابی برای چه افرادی تجویز می شود؟

متخصص بیماری های عفونی، با اشاره به اینکه برای درمان قطعی این بیماری، همچنان داروی مشخصی وجود ندارد، گفت: تمام داروها بر اساس مطالعات روز و کارآزمایی های بالینی در تمام کشورها برای بیماران تجویز می شوند و هیچ کدام داروی درمان قطعی محسوب نمی شوند.

وی ویروس کووید-۱۹ را ویروسی مولتی ارگان خواند و گفت: با توجه به اینکه این بیماری چند ارگان بدن را درگیر می کند، از داروهای ضد التهابی برای کنترل آن استفاده می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینکه داروهای ضدالتهابی برای همه بیماران موثر نیستند، ادامه داد: برای تشخیص میزان تاثیر این داروها در هر فرد، عوامل مختلفی نظیر علائم بالینی، زمان بستری نسبت به شروع بیماری، میزان درگیری ریه، حال عمومی و سطح اکسیژن خون بیمار سنجیده می شود.

به گفته دکتر تهرانی، تاکنون دسترسی به داروهای ضد التهابی در کشور با مشکل مواجه نشده است.

وی تصریح کرد: در مورد واکسن نیز اقداماتی در دنیا و کشورما انجام شده که در مرحله کارآزمایی است و همچنان واکسنی به مرحله تولید نرسیده است.

 

ماسک یدک در روزهای بارانی به همراه داشته باشید

تهرانی با اشاره به اینکه این روزها رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم کمرنگ تر از قبل شده است، عنوان کرد: اولین و مهمترین نکته برای مقابله با بیماری، رعایت اقدامات پیشگیرانه است، در نتیجه استفاده مرتب از ماسک و تعویض آن در مواقع لزوم نقش به سزایی در قطع زنجیره انتقال دارد.

وی در خصوص نحوه استفاده از ماسک در روزهای بارانی، عنوان کرد: ماسک ها، به ویژه ماسک های پارچه ای به محض خیس شدن کارایی خود را از دست می دهند و حتما باید تعویض شوند.

وی در ادامه به تمام افراد توصیه کرد در این روزهای حتما ماسک جایگزین با خود همراه داشته باشند.

 

والدین، فرزندان خود را نبوسید

متخصص بیماری های عفونی با اشاره به تصوری که در ابتدای اپیدمی مبنی بر عدم ابتلای کودکان یا ابتلای خفیف آنها وجود داشت، اظهار کرد: متاسفانه این تصور رد شد و بخش های کودکان در حال حاضر تخت خالی ندارند، حتی ظرفیت بخش های مراقبت ویژه کودکان نیز تکمیل است.

وی ادامه داد: این خطر به خصوص برای کودکانی که داروی خاصی مصرف می کنند یا بیماری خاصی دارند وجود دارد و احتمال اینکه پیشرفت به سمت علائم شدید و بستری صورت گیرد، بسیار بالاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه، گفت: در این شرایط هر فرد باید خود را به عنوان ناقل در نظر بگیرد حتی اگه هیچ علامتی نداشته باشد، این موضوع در ارتباط با اطفال هم صدق می کند، بنابراین توصیه اکید می کنیم حتی والدین از بوسیدن فرزندان خود پرهیز کنند.

خبرآنلاین

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده